M O D E R N I S M A

En kulturblogg om modernismens epok. Vi besöker moderna mötesplatser, fikar på kondis och tankar på mackar som ingen längre minns. Varsamt letar vi efter rekordårens reliker. Samtidigt försöker vi filosofera kring en nyss flydd samtid. Kommer världen någonsin att bli så modern som den varit? © Henrik Nerlund (text) & Therese Nerlund (foto)

torsdag, november 24, 2005

Modernisma


STOCKHOLM. Äntligen en blogg om modernismens epok. Det tycker vi iallafall.

Förhoppningsvis kommer vi kunna presentera en resa i ett Sverige och i en omvärld som fortfarande är någorlunda modern. Bland spillror och färgflagor finns det något vi gillar. Ett land med mackruiner och vänliga kondisservitriser. Gamla riksvägar som minns en annan tid.

Den här bloggen skulle nog inte varit möjlig utan en loppisfyndad termos med kaffe, K-spanarna Staffan Bengtsson och Göran Willis, jazzartister som Monica Zetterlund, Miles Davis, Stan Getz; och förstås vår förra bil Skorpan som förflyttat oss i tid och rum.

Välkommen!


Onslunda. Therese och Henrik vid en Star 45. Foto: Truls Berlin

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Björn Lovén said...

Hej på Er! Roligt att ni kom och besökte oss. Jag är väldigt imponerad av ert arbete. Eftersom man själv har hunnit ganska långt på vägen blev det en liten nostalgitripp för det var så det såg ut när man var liten. Mina föräldrar hade sommarställe vid sjön Bolmen där man tillbringade alla sommarloven mellan 1948 och 1967. Där fanns också en liten handelsbod med en bensinpump (Gulf tror jag). Den var speciell för man pumpade först för hand upp så mycket bensin man ville ha till en glasbehållare högst upp och sedan fick bensinen rinna ner med självtryck. Det var tider det.
Keep up the good work, jag kommer att gå in och kolla då och då. Självklart hade det varit roligt om ni kommer tillbaka till Järnvägshotellet. Hälsningar Björn Lovén.

01 maj, 2006 07:31  
Anonymous Michael Holm said...

Härlig sida, fina bilder och trevlig läsning :)

Man minns så väl hur det såg ut då man var liten på 60 talet.....

Jag brukar själv stanna upp oc ta foto då Jag snubblar över något fint från tiden då allt hade sin charm.

MvH Michael Holm i Malmö

08 mars, 2007 13:23  

Skicka en kommentar

<< Home