M O D E R N I S M A

En kulturblogg om modernismens epok. Vi besöker moderna mötesplatser, fikar på kondis och tankar på mackar som ingen längre minns. Varsamt letar vi efter rekordårens reliker. Samtidigt försöker vi filosofera kring en nyss flydd samtid. Kommer världen någonsin att bli så modern som den varit? © Henrik Nerlund (text) & Therese Nerlund (foto)

tisdag, maj 09, 2006

Ett spa för en riktig kompis


BJÄRNUM. En bil är så mycket mer än ett färdmedel som förflyttar oss mellan A och B. En bil är en kompis. Så resonerar vi i alla fall.

Många är de bilar som som skulle behöva lite kärlek och omvårdnad. Därför blir vi glada när vi passerar Shell i Bjärnum. I stora neonbokstäver pryder ordet BILVÅRD väggen ovanför den stora verkstadsporten. Här har bilar det bra.

I ett varmt garage kan kromen putsas, oljan bytas och ett par kärleksbetygelser utbytas. Som i alla relationer faller nog också ett par inte helt genomtänkta ord när det där jäkla oljefiltret inte vill släppa. Men på det hela taget är det nog ömt.

Men alla bilar har det inte lika bra. Hur ofta står inte smutsiga och halvt bortglömda bilar och väntar på att ägaren ska köra ett par kilometer för att sedan ställas till sidan igen? Hur många bilar står inte ute över natten eller vinter igenom? Hur står det till med bilvården i Sverige?

När våren kommer borde alla bilar få rullas ut ur ett garage för en tvätt och sedan en första luftningstur. Alla bilar borde få känna sig behövda och att det finns någon som satsar på dem.

Till Shell i Bjärnum tar man bilen för en stunds spa-behandlingar. För det är en riktig kompis värd.

Bjärnum. Här får bilar den vård de behöver. Foto: Therese Bengtsson

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Marie said...

Nu har jag, via Expressen, hittat er blogg. Fantastiskt kul, även om jag är av åsikten att bilar gör sig bäst på skroten. Det är inte ett dugg kärleksfullt att vårda bilen, bara ytterst tråkigt...

16 maj, 2006 16:53  
Blogger MODERNISMA said...

Visst kan man känna så när hotet om körförbud hänger över en inför sin andra ombesiktning. Men vi står fast vid att bilar behöver kärlek de med. Ju oftare desto snällare brukar de vara.

16 maj, 2006 20:09  

Skicka en kommentar

<< Home